پيگيري بحث شهريه ها
به گزارش خبرگزاري مهر، دكتر "محمد مهدي زاهدي" روز گذشته در نشست مشترك شوراي مركزي و كميته هاي سه گانه سياسي، اقتصادي و فرهنگي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي در خصوص پيگيري بحث شهريه گفت: از ابتداي مسئوليت به سرعت بحث شهريه ها را در دستور كار قرار داديم و با بحث هاي كارشناسي فرمولي براي آن طراحي كرديم كه فرمول رياضي است و از ترم بهمن سال تحصيلي 85 - 84 آن را در دانشگاه هاي وزارت علوم اجرا كرديم. اين فرمول انعطاف بالايي دارد و لذا پارامترهاي متعددي است كه براي هر رشته، مقطع دانشگاهي، واحد دانشگاهي و ... قابل انعطاف و تغيير است.
وي افزود: مثلا طبق اين فرمول دوري و نزديكي، محروميت، تعداد استان ها، دانشياران، امكانات آزمايشگاهي و ... شهريه ها متغير خواهد بود.
وزير علوم اضافه كرد: اين فرمول با تغييراتي، با شدت و ضعف در همين ترم در دانشگاه آزاد اسلامي نيز اجرا شد. در جلسات هيئت امناي دانشگاه آزاد اسلامي كه افرادي چون جناب آقاي هاشمي، آقاي دكتر جاسبي، آقاي دكتر عباسپور حضور داشتند، احتياجات و چالش هاي جدي در بحث ها بود كه بعد از بيان استدلالات ، بحث تخفيف شهريه ها با اين فرمول در حال پيگيري است كه ما نظارت هاي خود را جهت اجراي كامل آن تداوم خواهيم بخشيد.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد 18 تير سال جاري گفت: برخي از نيروهاي خارج دانشگاه تلاش داشتند، جو را منتشنج كنند و ليكن باهوشياري دانشجويان، درايت نهادهاي ذيربط و مديريت مراكز آموزش عالي، جو آرامش و علمي بر دانشگاه ها حاكم شد.
وزير علوم در خصوص بازنشستگي برخي اساتيد گفت: وزارت علوم دخالتي در اين خصوص نداشته و تمامي كار در درون دانشگاه ها انجام گرفته است. وليكن ضروري است گفته شود كه آنچه رخ داد كاملا قانوني و مبتني بر ضوابط و مقررات بود و يك مورد خلاف ضوابط در اين خصوص رخ نداده است. البته بايد در شيوه و زمان و اجراي اين حركت، دانشگاه ها با دقت بيشتري عمل مي كردند.
توقف روند بي ضابطه اعزام در وزارت علوم
وي گفت: روند نادرست و و بي ضابطه بورس هاي تحصيلي در وزارت علوم متوقف شده و آنچه در ادامه كار شاهد خواهيم بود اين است كه بر اساس ضوابط و قوانين جوانان مستعد ايراني از تجربه ها و پيشرفت هاي علمي ديگر كشوره بهره مند مي شوند.
زاهدي در خصوص انتصابات صورت گرفته در وزارت علوم گفت: تلاش ما تاكنون بر اين بوده كه معاونيني كارآمد، متخصص و اصولگرا را بكار بگيريم كه بررسي هاي ما تاكنون نشان داده كه توانسته ايم به ميزان قابل توجهي اين هدف را محقق سازيم. در دانشگاه ها نيز تلاش كرديم، با بررسي كافي، مديراني با سطوح علمي بالاتر همراه با رعايت معيارهاي اصولگرايي منصوب كنيم.
وي اسلامي شدن دانشگاه ها را دستور دايمي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ذكر كرد و گفت: خوشبختانه در اواخر دوره گذشته چارچوب كلي راهبردي اسلامي شدن دانشگاه ها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوب شد. اكنون تيم هاي مختلفي در خصوص اين مقولات در حال كار كارشناسي هستند كه اميدواريم ظرف يكي دو سال آينده تغييرات محصوص را حداقل در متون درسي مخصوصا در حوزه علوم انساني شاهد باشيم.
نظر شما